Argument artistic

Actul artistic, pentru mine, înseamnă a comunica, a avea o anumită legatură atât cu cei din jurul tău, cu exteriorul cât si cu sinele, cu propriul eu, prin vibratii ale sufletului ce generează atitudini artistice. Astfel arta presupune sinceritate. Este minunat să atingi nemărginirea constientizând diversitatea universului înconjurător cât si cel interior.

M-am ferit întotdeauna să exist intr-un spatiu închis, delimitat, mi-a fost frica să nu calc în acelasi loc, pe aceleasi urme, repetând, revenind, nu de dragul aprofundării sau perfectionării, ci în favoarea unui automatism ce alterează libertatea de exprimare.
Sunt într-o continuă căutare, miscare, desi stiu că nu voi gasi decât ceva care să mă multumească doar pentru moment. Astept ziua de mâine ca să o iau de la început. Simt începutul mereu foarte aproape, si deaceea mă simt încă destul de „tânăr”.

Am disponibilitatea si plăcerea de a folosi orice material, conventional sau neconventional, ce ar putea fi utilizat în procesul creatiei artistice. Mi-a plăcut să experimentez si să interferez forme de exprimare cât mai variate, în vederea expresivizării si acuitătii mesajului si a continutului ideatic.

Am încercat totodată, să gasesc punti de legatură intre forme si practici artistice, combinându-le si obtinând stisfactii nebănuite.
Sunt pasionat de relatia între bi si tridimensional, de relatia cromatică si acromatică, de puterea semnului plastic si de formele ce acesta le poate căpăta, de relatia între semn si semnificatie, de respectul fată de traditie si inovatie, până la neconventional.
Gravura m-a fascinat si m-a determinat să actionez nu cu scopul multiplicării artistice, ci mai de grabă pentru universul fascinant al semnului plastic, fie el gravat, fie imprimat. Gravura este o stare ce presupune atât premeditarea, anticiparea,cât si întâmplarea, hazardul. Am încercat ca semnul gravat si apoi imprimat traditional, cu prese de gravură vechi de sute de ani, să-l pun în relatie cu semne ce au fost generate si printate digital.

De multe ori ideea si mesajul, încărcate de o anume emotie, mă determină să am o atractie fata de tehnica de reprezentare, fată mijloacele ce vor fi folosite si fată de modul cum vor fi folosite aceste mijloace. Nu am ajuns niciodată la un stil anume, pentru că nu am vrut să pic în capcana rutinei si obisnuintei.

Fiecare clipă este pentru mine un prilej de a realiza că totul este ireversibil, irepetabil si nou. Starile, sentimentele, trăirile sunt de fiecare dată altele. Câteodată, mai mult gândesc decât simt; altădată, mai mult simt decât gândesc, si ce dacă !……important e că se se întâmplă ceva ! Acel ceva ce-mi apartine, clădit cu sufletul si mintea, este de multe ori oferit celor de lângă noi, spre a arăta ca se poate si asa.
Simt ce este în jurul meu, traiesc împreună cu tot ce este în jurul meu, si nu pot să ignor sau să las deoparte durerea, bucuria, zbaterea, angoasa, nelinistea, fericirea, mirarea, ….si tot ce poate să existe între dimineată si noapte, între început si sfârsit, între viată si moarte.

Am încercat să adun aceste stări in ciclul de lucrări ce poartă numele de Amintiri din realitatea imediata – reflexii, păreri, atitudini,  generate de  existenta si faptele oamenilor de lânga mine si de dincolo de mine. De multe ori ne privim în  oglindă si ne apare o imagine a propriei persoane, ce pare să nu mai coincidă cu realitatea. Si asta pentru că noi, de multe ori, nu mai mai stim cine suntem. Am vrut să ne privim împreună intr-o mare oglindă pentru a redeveni cine ar fi trebuit sa să fim.

Home / Biography / Exhibitions / Workshops / Documentary / Argument artistic / Art Argument