Biography

Iuri Isar s-a născut in 1961 la Pătârlagele, județul Buzău. A absolvit  Academia de Artă – Arte Grafice din București în 1989 și este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din 1990.

Premii :
2012 – Premiul pentru grafica, Salonul  Arte în Bucuresti
2012 – Premiul UAP, bienala de arte Buzau » Ion Andreescu »
2010 – Premiul pentru organizarea taberei de gravură ARCUȘ
2002 – Premiul I pentru gravură, Anuala de la Tulcea

Doctorand in arte vizuale al Universitatii de Arta Bucuresti, Iuri Isar este specializat în coordonare de proiecte și autor de programe.
Între anii 1980 și 1992 a lucrat ca pictor scenograf la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” din București.
Din anul 1990 este profesor la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, iar între anii 2006 și 2008 a fost și director al aceluiași liceu.

Din 2001 este si profesor la Catedra de scenografie de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică și la Universitatea de Artă din București.

Activitatea sa artistica este diversa si bogata : scenografie si grafica de teatru (Ce formidabila harababura, de Eugen Ionescu – Teatrul de Comedie, 2005;
D’ale Carnavalului – Teatrul Naţional Bucureşti, 2002; Seminte, Teatrul Ion Creanga, Festivalul – De drag de Bucuresti) , grafica de sevalet, desen, pictura, gravura traditionala si digital print, obiect, instalatii sculpturale, carte bibliofila, workshopuri si tabere de creatie.

 

Home  / Biography  / Exhibitions / Workshops  / Documentary  / Art Argument / Argument artistic